top of page

NAŠA ZGODBA

NAJIN ZAČETEK

Sva Lori in Kaja, najboljši prijateljici iz otroštva, ki sva skozi odraščanje skupaj razvijali ljubezen do mode, ki je z leti prerasla v strast in nastanek podjetja LUXE RENT. 

 

Že kot majhni deklici sva v svojih sobah prirejali mini modne revije, sanjarili o čarobnih trenutkih na modnih pistah in našminkani pozirali v oblačilih in petkah najinih mamic.

P7300906____.JPG
About Our Leather
image_123650291 (2).JPG

ODRAŠČANJE

Najina otroška zanimanja so z leti zrasla v pravo ljubezen do mode. Sanjarili sva o čudovitih kreacijah priznanih oblikovalcev, ki sva si jih kot najstnici ogledovali le od daleč. Vsaka od naju je imela svojo majhno kolekcijo torbic bolj dostopnih znamk, ki sva si jih ves čas izposojali med seboj. Ker sva živeli le nekaj korakov narazen, je bilo to še toliko bolj enostavno.

Proti koncu gimnazije sva se podali na prvo samostojno pustolovščino – izlet v München. Zelo živo se spominjava tistega dne, ko sva polni pričakovanja in vznemirjenja krenili na pot. To je bil hkrati tudi izlet, na katerem sva si kupili svoje prve dizajnerske modne kose. Težko je opisati občutek, ko si končno kupiš nekaj, kar si si želel tako dolgo časa!

MATURANTSKI PLES

Eden izmed prvih večjih dogodkov je bil za naju maturantski ples. Na ta čarobni večer sva si želeli zablesteti v vsem svojem sijaju. Že mesece prej sva sanjarili o popolni večerni toaleti, a ko je prišlo do izbire torbice, sva naleteli na težavo. Doma sva imeli le vsakodnevne torbice, za tak glamurozen dogodek pa bi potrebovali nekaj posebnega, bleščečega in elegantnega. Oh, kako bi bilo enostavno, če bi si lahko takrat samo izposodili idealno torbico! Namesto tega sva preživeli ure in ure v iskanju tiste 'prave', ki je na koncu sploh nisva našli.

IMG-f94e3a08eb2a37e74f6e23e04921d52b-V (2).jpg
image_123650291.JPG

ŠTUDENTSKE MODNE AVANTURE

Med najinim študijem je ljubezen do mode še naraščala.

Začeli sva potovati po modnih prestolnicah kot so Milano, London, Monako in Dubaj. Tam sva dobili še boljši vpogled v svet mode, blišča in glamurja. Na najinih modnih pustolovščinah sva se vedno zabavali. V vsakem mestu sva predelali vse možne trgovine in butike znanih modnih oblikovalcev. V Monaku sva si v Chanelovi trgovini ogledovali nakit za 30.000 €, kot da bi si ga lahko privoščili, medtem ko sva v Dubaju luksuzne modne dodatke kupovali kar na otroškem oddelku. Na koncu vsake take pustolovščine sva si domov prinesli kakšen dizajnerski kos. Vsak je zgodba zase, del naju in najinih modnih avantur.

RIM IN FIRENCE

Tekom študija je Lori odšla na izmenjavo v Rim, kjer se je potopila v svet mode. Vpisala se je na program Fashion studies in kdo bi si mislil, da jo bo poučevala sama Maria Luisa Trussardi!

 

Kot pravljica se je zgodilo, da je Lori zadela vstopnice za enega izmed največjih modnih dogodkov leta 2023 – modno revijo Runway Icons v Firencah. Da sva bili izbrani, sva izvedeli le nekaj dni pred dogodkom, kar je pomenilo noro last-minute organizacijo. Kaja se je sredi študijskega leta, med prakso v lekarni, ob 5ih zjutraj odpravila na 9-urno vožnjo z avtobusom iz Ljubljane do Firenc, Lori pa je na vlak iz Rima proti Firencam tekla kar direktno po izpitu.

 

Za to priložnost sva veliko truda namenili izbiri outfita. V iskanju popolne torbice si je Kaja svojo izposodila od prijateljice. Takrat je ideja za LUXE RENT resnično zaživela.

 

Modna revija se je odvijala na velikem trgu Piazzale Michelangelo, na vrhu hriba. Tisti večer je močno deževalo, zato sva se na pot odpravili s taksijem. Ta naju je odložil na dnu hriba, zato sva v močnem dežju elegantno oblečeni in v petkah krenili v klanec. A kot v pravljici je dež kmalu prenehal in oblaki so razkrili čaroben sončni zahod. 

Pravljice pa še ni bilo konec – pričakalo naju je še eno presenečenje. Kar naenkrat sva se znašli na VIP prizorišču. Obdani sva bili z množico slavnih, kot so Elsa Hosk, Julia Fox, Jessica Jung, Alex Riviere … in se fotografirali prav tam, kjer so pozirale tudi one. Najin večer, ki se je začel z dežjem, se je končal med zvezdami.

GridArt_20240222_074832141.jpg

NASTANEK LUXE RENT

Po obisku šova sva dobili željo v Slovenijo pripeljati visoko modo in z njo dizajnerske modne dodatke, za vsakdanje in posebne priložnosti, brez potrebe, da bi posameznik zanje veliko zapravil. Tako je ideja o LUXE RENT začela postajati resničnost. Izbira in nakup torbic sta bila dolgotrajen proces, saj je bilo v poplavi modnih oblikovalcev težko sestaviti idealen nabor torbic. Potrebno je bilo upoštevati različne okuse, priložnosti, aktualne trende, in hkrati zagotoviti cenovno dostopnost.

 

Želiva si, da je projekt LUXE RENT popolnoma najin, zato sva bili vpleteni v vsak korak njegovega nastajanja; od izbora torbic do oblikovanja logotipa in vzpostavitve spletne strani. Na ta način zagotavljava, da LUXE RENT v celoti odraža najino vizijo in želje.

Z LUXE RENT želiva z vami deliti ljubezen do mode in vsaki izmed vas omogočiti, da uživa v kombiniranju, stiliranju in unikatni izkušnji nošenja dizajnerskih modnih dodatkov.

bottom of page